Răspuns :
Răspuns:
- 23 → primul număr
- 53 → al doilea număr
- 20 → al treilea număr
Explicație pas cu pas:
Notăm cu:
a - primul număr
b - al doilea număr
c - al treilea număr
(a + b + c) : 3 = 32 ⇒ a + b + c = 96
a = c + 3 ⇒ c = a - 3
b : a = 2 rest 7 ⇒ b = 2a + 7
Înlocuim noile valori ale lui c și b în sumă și vom avea:
a + 2a + 7 + a - 3 = 96
4a + 4 = 96
4a = 96 - 4
4a = 92 |:4 (împărțim toată relația cu 4)
a = 23 → primul număr
c = 23 - 3
c = 20 → al treilea număr
b = 2 · 23 + 7
b = 46 + 7
b = 53 → al doilea număr
Verificare:
(23 + 53 + 20) : 3 =
96 : 3 = 32 (adevărat)
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!