Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x - 1)/3 + (1 - 2x)/2 = 5/6 | × 6
2(x - 1) + 3(1 - 2x) = 5
2x - 2 + 3 - 6x = 5
- 4x + 1 = 5
- 4x = 5 - 1
- 4x = 4
x = 4 : (- 4) = - 1
(x-1)/3+(1-2x)/2=5/6
2x-2+3-6x=5
-4x+1=5
-4x=4
x= -1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!