Răspuns :
a) 2x-3=1 b) 5-3x=-1 c)4+3x=13
2x=1+3 3x=-1-5 3x=13-4
2x=4 3x=-6 3x=9
x=2 x=-2 x=3
d)-27=6x-3
-27+3=6x
-24=6x
x=-4
e) 5(x-8)=4x-39 f)-4+3(x+5)=10
5x-40=4x-39 -4+3x+15=10
5x-4x=-39+40 -11+3x=10
x=1 3x=10+11
3x=21
x=7
g)2(x-1)=3(x+4)
2x-2=3x+12
-12-2=3x-2x
-14=x
Succes! ^^
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!