Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a₆=76=a₁+5r
a₁₀=24=a₁+9r
le scadem si vom obtine:
-4r=52
r=-13⇒ a₁+5(-13)=76 ⇒a₁=141
a₈=a1+7r=141-91=50
a10 = a6 + 4r
24 = 76 + 4r
4r = 24-76
4r = -52
r = -52/4 = -13
a8 = a6 + 2r
a8 = 76 -26
a8 = 50
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!