Răspuns :
a - b = 463
a : b = 6 r 5
a=? ; b=?
Folosim formula
D : Î = C ; r
D = Î • C + r
unde d este deîmpărțitul , î este împărțitorul,c este câtul ,iar r este restul
așadar , :
a=b•6+5 => a=6b+5
înlocuim in formula inițială =>
(6b+5) - b = 463
6b-b +5=463
5b+5=463
5b=463-5
5b=458
b=91 r 6
a : 91 r 6= 6 r 5
a = 91 r 6 • 6 r 5
a = 546 , 30 r
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!