Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3·2^(2x-1)=2^x·3^x
x=1 egalam exponentii puterilor
2x-1=x ⇒2x-x=1 ⇒x=1
Răspuns:
x = 1
Explicație pas cu pas:
3·2²ˣ⁻¹ = 6ˣ <=>
3·2²ˣ = 2·6ˣ I : 2ˣ =>
3·2ˣ = 2·3ˣ =>
2ˣ⁻¹ = 3ˣ⁻¹ I:2ˣ⁻¹ =>
(3/2)ˣ⁻¹ = 1 <=>
(3/2)ˣ⁻¹ = (3/2)⁰ =>
x-1 = 0 => x = 1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!