👤

7(x+2)-2(x-4)=6(x+2)-9​

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Vezi imaginea MAMA80

Răspuns:

[tex] \bf 7 \big(x+2 \big)-2 \big(x-4 \big)=6 \big(x+2 \big)-9[/tex]

[tex]\bf 7x+14-2x + 8=6x+12 -9[/tex]

[tex]\bf 5x+22 =6x+3[/tex]

[tex]\bf 5x+22 - 3 =6x[/tex]

[tex]\bf 5x+19 =6x[/tex]

[tex]\bf 19 =6x - 5x[/tex]

[tex]\bf 19 =x[/tex]

[tex] \red{ \underline{\bf \: x = 19 \: }}[/tex]

[tex] = = pav38 = = [/tex]

Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!


Ze Learners: Alte intrebari