Răspuns :
Răspuns:
[tex] \frac{3}{a} = \frac{b}{9} \\ a \times b = 3 \times 9 \\ a \times b = 27 \\ \frac{a \times b}{a \times b + 3} = \frac{27}{27 + 3} = \frac{27}{30} = \frac{9}{10} [/tex]
E regula fundamentala a proporției produsul mezilor egal cu produsul extremilor și de acolo am scos a •b. Și făcut acel raport care se cere înlocuind a•b cu valoarea calculata de la acea proporție
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\bf \dfrac{3}{a} =\dfrac{b}{9}\implies a\cdot b=3\cdot9\implies \underline{a\cdot b=27}[/tex]
[tex]\bf \dfrac{a\cdot b}{a\cdot b+3} =\dfrac{27}{27+3}\Rightarrow \dfrac{a\cdot b}{a\cdot b+3}=\dfrac{27^{(3}}{30}\Rightarrow \red{\boxed{\bf\dfrac{a\cdot b}{a\cdot b+3}=\dfrac{9}{10}}}[/tex]
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!