👤

Matematică............​

Matematică class=

Răspuns :

4)

ridicăm totul la puterea a doua pentru a scăpa de radical

[tex] \sqrt{x {}^{2} - 4x + 3} = x \\ \sqrt{(x {}^{2} - 4x + 3) {}^{2} } = x {}^{2} \\ x {}^{2} - 4x + 3 = x {}^{2} \\ x {}^{2} - 4x + 3 - x {}^{2} = 0 \\ - 4x + 3 = 0 \\ - 4x = - 3 |\times (- 1) \\ 4x = 3 \\ \boxed{ \huge{x = \frac{3}{4} }}[/tex]

Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!


Ze Learners: Alte intrebari