5. a) ab⇒b=a.p; bc⇒c=b-q, (p,qEN). Din b=ap şi c=b-q rezultá c= (ap)-q=a-(p-q). deci al c. b) alb⇒b=ap şi ba⇒a=bg (p.qEN). Din b=ap si a-b-q rezultá a = (ap)-q= = a (p.q), de unde a = 0 și b=0 sau p q =1. Rezultă p = 1 şi q = 1, deci a=b-1, adică a = b.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!